Strandenduinappartement.nl

Activiteiten - omgeving

Activiteiten:
In ons appartement ligt een informatiemap voor u klaar die een uiteenzetting geeft wat Callantsoog en haar omgeving u te bieden heeft. U kunt daarnaast ook altijd een beroep doen op het VVV van Callantsoog.

Strand:

Callantsoog heeft de blauwe vlag (een onderscheiding van de Europese Unie) ontvangen, toegekend voor een schoon en veilig strand. Voor de sportieve vakantieganger zijn er vele mogelijkheden als zijnde kitesurfen, windsurfen, blokarten, flyboarden of vliegeren. Er is een reddingsbrigade aanwezig die waakt over de strandgangers.

Wandelen:
Natuurreservaat "Het Zwanenwater" is een 580 ha groot prachtig duingebied met 2 grote duinmeren, moerassen, vijvers, heide en een bos. Het Zwanenwater is vooral bekend om de lepelaarskolonie. Bovendien zijn er vele bijzondere planten zoals wilde orchideeën, bloemen en kruiden en het is een broedplaats voor meer dan 70 vogelsoorten. Dit natuurreservaat wordt beheerd door Natuurmonumenten.

Fietsen:
De omgeving van Callantsoog leent zich uitstekend om met de fiets te verkennen. Er kunnen heerlijke fietstochten gemaakt worden over polderweggetjes, dijkjes en door de duinen. Tussentijds kunt u genieten van de weidse vergezichten. Het is mogelijk fietsen te huren bij de fietsverhuur die gevestigd is in het dorp van Callantsoog.

Golfen:
In de directe omgeving kunt u voor het golfen terecht in Julianadorp, Alkmaar, Winkel en Dirkshoorn.

Kinderen:
Attractiepark "De Goudvis" te Sint Maartenszee

Sprookjesbos te Enkhuizen

De Holle Bolle Boom te Tuitjenhorn

Landgoed "Hoenderdaell" te Anna Paulowna

Van Blanckendaellpark te Tuitjenhorn

Directe omgeving:

  • Schagen (12 km) heeft veel winkeltjes, terrasjes en een bezoek aan de West-Friese markt op donderdag (zomer) is zeer de moeite waard.
  • Alkmaar (25 km) heeft iedere vrijdag kaasmarkt (zomer) en biedt een gezellige oude binnenstad. Bovendien kunt u een grachtenrondvaart maken of zelf een bootje huren.
  • Den Helder (12 km) heeft o.a. Fort Kijkduin met zeeaquarium en het Marinemuseum met een onderzeeër.
  • Den Oever (30 km) heeft een Vikingmuseum, visserijdagen, een visafslag op zaterdagochtend en is de vertrekplaats voor een dagje zeevissen.
  • Texel (boot) is zeer geschikt voor een dagje uit. U kunt er heerlijk fietsen, een dagtocht met de bus maken langs diverse plaatsjes en een bezoek brengen aan zeehondencentrum Ecomare.
  • Amsterdam ligt op ca. 65 km afstand
OSense O-Sense